ESPRESSO KAVA 3.DEL
V prejšnjem blogu smo se posvetili trem osnovnim parametrom espresso recepture. V tem blogu pa bomo pozornost posvetili temperaturi in...
V prejšnjem blogu smo se posvetili trem osnovnim parametrom espresso recepture. V tem blogu pa bomo pozornost posvetili temperaturi in...
UMETNOST NASTAVITEV ESPRESSO RECEPTURE Velika razlika med baristi se ustvari že pri razumevanju parametrov za nastavitev espresso recepture. Medtem ko profesionalni...
Espresso velja za ikono kavnih napitkov, ki je v trenutku preplavil svet. Poglobimo se v tematiko od zgodovine do same...
Spominjam se, da sem prve zapise kaj ,,specialty,, kava pomeni, napisal leta 2009. Danes obstaja nešteto napisanih definicij o tem...
JEMENSKI TRADICINALNI ČAJ Ali ste kdaj okušali zgodovinski Jemenski začinjen čaj iz lupinic kavnih češenj (cascara) , cimeta, ingverja in kardamoma....
Ta članek je bil napisan z željo po uveljavitvi lastnega poklica. Barist je mnogo več, kot le somelje v svetu...