Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / BRAZIL – PANTANO ESTATE 250g

BRAZIL – PANTANO ESTATE 250g

10,00 

Profil okusa

čokoladna kremna torta, marshmallow, mandelj

Ta kava ima izjemno uravnotežen profil okusa. V skodelici prevladujejo arome kremne čokoladne torte, marshmallow in mandelja. Ima nežne kisline zrelega koščičastega sadja, polno telo in dolg čokoladni pookus. Primerna je za espresso, turško, kafetiera, kot tudi za filter metodo priprave.

Šifra BRAZIL1-250 Category: Tag:

Opis

O KAVI
Da bi bolje povedali to izjemno zgodbo o odlični skodelici kave, se moramo vrniti v preteklost, natančneje 17. avgusta 1938, ko se je Gerson Naimeg rodil v Conselheiro Pena v Minas Geraisu, sinu nemškega priseljenca in brazilske matere. Leta 1957 se je poročil s Hercília Mafra. Iz te zveze je nastalo šest otrok: Joseph Ali, Carlos, Nilza, Gerson in Mauro Jorge Fernando.

Leta 1962 je Jorge dobil svoj prvi kos zemlje, kjer je delal kot trgovec s kavo v severni družbi Parana, Uba. Nikoli ne skriva strasti do kave in zelo kmalu je posadil svoj prvi pridelek. Leta 1981 se je po posevkih, ki so jih prizadele tri večje zmrzali, odločil, da bo odšel v gore Minas Gerais, kjer je dobil svojo prvo kmetijo Pântano Farm v mestu Coromandel na območju Pântano. Bila je prva od mnogih, ki so prišle. Zdaj imajo štiri kmetije: Pântano, Bela Vista, Ouro Verde in Londrina.

Kmetije skupine Naimeg so del pobude Minas Coffee Origins. Minas Coffee Origins so nadzorovana porekla, ki specialno kavo dvigujejo na višjo raven. Ta naravni postopek sorte rdeči catuai vam daje zaznavanje bolj sladke kave, saj mikrobi s fermentacijo ustvarjajo spojine, imenovane estre, ki jih seme absorbira. Ti estri preživijo postopek praženja in so predhodniki arom, ki nastanejo v procesu karamelizacije praženja, zaradi česar je kava bolj sladka.

Dodatne informacije

Količina

250g

Sorta

Red catuai

Proces

Naravni

Nadmorska višina

1200m

Farma

Fazenda Pantano Estate

Regija

Cerrado Mineiro, Brazilija

Receptura

ESPRESSO PRIPRAVA
Kava: 18g
Espresso: 40g
Čas: 28 sekund
Temperatura vode: 93.5°C

TURŠKA PRIPRAVA
Kava: 25g
Voda: 250g (98°C)
Čas: 2 minuti

Postopek priprave:
Tradicionalno turško kavo kuhamo v majhni bakreni džezvi, postrežemo pa v manjši skodelici. Zaradi finega mletja kavo nikoli ne stresemo v vrelo vodo saj s tem še dodatno pospešimo prehitro ekstrahiranje aromatov. Poenostavljeno povedano s tem povečamo vsebnost grenkih arom v skodelici kave.

1. V hladno vodo stresemo izjemno fino mleto kavo, vendar jo ne premešamo. Kavo pustimo ležati na površini vode vse dokler voda pod kavo ne zavre.
2. Tik preden začne kava skipeti jo hitro in temeljito premešamo.
3. Ko se krema dvigne, odstavimo džezvo in jo postavimo za 30 sekund na hladnejšo podlago, da se usedlina usede.
4. Kavno kremo enakomerno porazdelimo v skodelice in čez njo nalijemo kavo.