Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / Brazil – Paubrasil 250g

Brazil – Paubrasil 250g

9,50 

Profil okusa

suhe češnje, mandelj, temna čokolada

Kava Paubrasil ima prijeten in zelo uravnotežen profil okusa. Idealna je za espresso, turško ali kafetiera metodo priprave saj ima polno telo, uravnotežene nizke kisline in note arom čokolade, mandlja in suhih češenj.

Šifra BRAZIL250 Category: Tag:

Opis

O KAVI
Paubrasil ponuja najboljše iz klasične predelane kave Natural iz regije Cerrado iz Brazilije. Paubrasil je poimenovan po brazilskem nacionalnem drevesu in ponazarja dosledno kakovost brazilskih sezonskih kmetov, ki uporabljajo vse razpoložljive tehnologije za napredovanje proizvodnje z gojenjem kav, ki ponujajo uravnotežene in gladke profile, kljub spremenjenim okoljskim razmeram.

Regija Cerrado Mineiro se nahaja na severozahodu države Minas Gerais. Ta regija je svetovno priznana po visokokakovostni kavi in je leta 2005 postala prva zaščitena geografska regija v Braziliji s popolno označbo porekla leta 2013.

Pomembna značilnost te regije je njena specifična a konstantna sezona – vročemu, mokremu poletju sledi prijetno suha zima. Suha klima med žetvijo odpravlja morebitne težave z vlažnostjo v procesu sušenja, kar prispeva izjemni kakovosti kave.

Dodatne informacije

Teža 250 g
Sorta

Catuai

Proces

Naravni

Nadmorska višina

1100 m

Farma

Paubrasil

Regija

Cerrado Mineiro, Brazilija

Receptura

ESPRESSO PRIPRAVA
Kava: 18g
Espresso: 36g
Čas: 25 sekund
Temperatura vode: 93.5°C

TURŠKA PRIPRAVA
Kava: 25g
Voda: 250g (98°C)
Čas: 2 minuti

Postopek priprave:
Tradicionalno turško kavo kuhamo v majhni bakreni džezvi, postrežemo pa v manjši skodelici. Zaradi finega mletja kavo nikoli ne stresemo v vrelo vodo saj s tem še dodatno pospešimo prehitro ekstrahiranje aromatov. Poenostavljeno povedano s tem povečamo vsebnost grenkih arom v skodelici kave.

1. V hladno vodo stresemo izjemno fino mleto kavo, vendar jo ne premešamo. Kavo pustimo ležati na površini vode vse dokler voda pod kavo ne zavre.
2. Tik preden začne kava skipeti jo hitro in temeljito premešamo.
3. Ko se krema dvigne, odstavimo džezvo in jo postavimo za 30 sekund na hladnejšo podlago, da se usedlina usede.
4. Kavno kremo enakomerno porazdelimo v skodelice in čez njo nalijemo kavo.