Opis
O KAVI
Odkrijte posebno vrsto, prednika in mati kave Arabica. Spoznajte okuse kave, ki je osvojila prva tri mesta na svetovnem prvenstvu baristov 2021 (World Barista Championship 2021) in prvo mesto na svetovnem prvenstvu v pripravi filter kave (World Brewers Cup 2021) 2021.
Coffea Eugenioides je edinstven prednik in eden od staršev Arabice. Je srednje veliko drevo z majhnimi ozkimi listi, ki obrodi le 150 gramov plodov na sezono. Ta izjemno redka kava je 3-krat slajša od katere koli sorte arabice in ima približno polovico manj kofeina.
Coffea Eugenioides uspeva v Kolumbiji na 2000 metrih nadmorske višine v skrajnih vzhodnih Andih, kjer je Julian Ramos razvil naravni ekosistem. Ideja je bila ponoviti avtohtono stanje divjega gozda Afrike, od koder ta kava tudi prihaja. Posebnost posestva Finca Las Nubes je, da tam kavne češnje pzorijo počasneje, kar ustvarja visoko koncentracijo sladkorjev, lipidov in organskih kislin.
Kavo obirajo pri polni zrelosti sladkorja, položijo v nepredušne inoks sode iz nerjavnega jekla, ki jih napolnij z ogljikovim dioksidom. Kava nato macerira 6 dni. To omogoča kavnim češnjam, da razgradijo različne ravni pektina.
Po končani maceraciji sledi 22 dnevno počasno parabolično sušenje do 11 % vlažnosti, kar daje kavi še več sladkosti, sadnosti in večjo jasnost okusa.
Leta 2010 je družina Holguin začela svojo pot kave v Valle del Cauca v Kolumbiji. Inmaculada Coffee Farms je razdeljena na El Jardin, Las Nubes, Monserrat in Inmaculada Concepcion. Inmaculadina osredotočenost na gojenje eksotičnih sort in njihovo predelavo, da bi poudarila njihov terroir, je navdihujoča. Njihov cilj je “pridelati čim bolj izjemne kave.
Leta 2010 je družina Holguin začela svojo kavno pot v Valle del Cauca v Kolumbiji. Inmaculada Coffee Farms je razdeljena na več posestev: El Jardin, Las Nubes, Monserrat in Inmaculada Concepcion.
Inmaculadina osredotočenost na gojenje eksotičnih sort in njihovo predelavo, da bi poudarila njihov terroir, je navdihujoča. Njihov cilj je “pridelati čim bolj izjemne kave.