Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / COLOMBIA – EL SILENCIO 250G

COLOMBIA – EL SILENCIO 250G

18,00 

Profil okusa

cvetovi hibiskusa, zeleno grozdje, marelica

Izjemno kompleksna skodelica kave, ki jo obdajajo arome intenzivne sadne in cvetlične arome zelenega grozdja, marelice in cvetov hibiskusa. Kava ima srednje-polno telo in izrazite vinske kisline ter neverjetno sladkobo zato v skodelici ponuja izjemno sadno kompleksnost okusa.

Šifra COLUMBIA14-250 Category: Tag:

Opis

Zgodba o Tradiciji in Inovaciji

Sara je pridelovalka kave iz Buenaviste v Quindíu, ki prinaša s seboj bogato in fascinantno zgodbo. Njena družina je že štiri generacije globoko vpeta v svet kave. Predstavljajte si bogastvo zgodb, izkušenj in znanja, ki so ga zbrali skozi leta. Pred približno devetimi leti so se odločili za inovacije in začeli eksperimentirati z različnimi procesi, da bi na naraven in avtentičen način izpostavili najboljše, kar lahko ponudi njihova kava. Njihova prizadevanja so se izjemno obrestovala! Razvili so tehnike, ki ne samo izboljšajo okus kave, ampak tudi prispevajo k ohranjanju okolja in podpirajo lokalno skupnost. Danes jih vodi strast do nenehnih izboljšav, pri čemer puščajo trajen pečat v zgodovini kave. Resnično navdihujoče!

Kot peta generacija pridelovalcev kave sta Sara in njen brat združila znanstveno znanje s bogato družinsko tradicijo. Njuna kmetija je strateško locirana v veličastnem osrednjem gorskem območju, kjer uživa v toplih vetrovih iz doline in hladnih sapah iz gora, kar ustvarja edinstveno mikroklimo, idealno za počasno zorenje kavnih zrn. Njune plantaže se nahajajo v občini Buenavista, Quindío, obdane z orehi, guami ter zaščitnimi nasadi bananovcev in plantaž, ki kavnim rastlinam nudijo senco in polsenco ter zagotavljajo izjemno kakovost.

Dodatne informacije

Sorta

Yellow Colombia

Proces

naravno, anaerobno fermentirana

Nadmorska višina

1600 metrov

Farma

El Silencio, Sara Gutierrez

Regija

Quindío

receptura

Naše priporočilo za pripravo filter kave je razmerje 1:15 za Hario V60-02/Origami:

Kava: 15 g
Voda: 225 g pri 92°C
TDS vode: 10-50 mg/l
Blooming: 30 sekund
Čas: 2 minuti

Postopek priprave:
1. Izperite papirni filter (da se izognete okusu papirja) in zavrzite vodo, uporabljeno za izpiranje.
2. V filter stresite 15g mlete kave in dobro poravnajte kavno posteljico.
3. Kavo prelijete z 75 gramov vode pri temperaturi 92°C v času 20 sekund in počakate do 30 sekund, da se kava namoči.
4. Pri skupnem času 30 sekund nadaljujete z drugim prelivanjem. 75 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
5. Pri skupnem času 1 minute nadaljujete s tretjim prelivanjem. 75 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
6. Skupni čas ekstrakcije naj ne bo daljši od 2 minut.

Nasvet:
– kavo vedno prelivajte v smeri koncentričnega krogu od sredine navzven proti robu
– vedno pazite, da na robu filtra ne ostaja nobena mleta kava
– ciljajte na TDS 1,40
– kava naj bo mleta v velikosti kuhinjske soli oz. natančneje 600-800μm
– izogibajte se ustvarjanju votlin v kavni posteljici med pripravo, tudi ko voda izteče mora biti kavna posteljica
poravnana saj je to znak dobre ekstrakcije.
– vedno prilagajajte samo velikost mletja in temperaturo vode.
– če je skupen čas predolg je kava preveč fina
– če je skupen čas ekstrakcije prekratek je kava preveč groba