Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / FELLOW`S FARMS 250G

FELLOW`S FARMS 250G

21,00 

Profil okusa

guava, mango, borovnica, grozdje

Izjemno bogata skodelica kave s srednje polnim telesom in živahnimi kislinami. Kava ima izjemno sladkobo, ki spominja na guavo, ki jo obdajajo arome manga, borovnic in grozdja.

Šifra COL-INM-FEL-250 Category: Tag:

Opis

Kolumbija Inmaculada Fellows Farms – Papayo

Papayo je skrivnostna sorta kave, ki je bila odkrita v jugozahodni Kolumbiji, natančneje v regiji Huila blizu mesta Acevedo. Ta redka sorta, ki navdušuje z visoko produktivnostjo in edinstvenimi, podolgovatimi plodovi, podobnimi majhnim papajam, prinaša izjemno skodelico kave z bogatimi, kompleksnimi okusi.

Projekt Fellows Farms, ki je del širše pobude Inmaculada Coffee Farms, združuje skupino pridelovalcev v regiji Cauca, v občinah Tambo, Piendamó in Caldono. Skupaj na približno 60 hektarjih zemlje gojijo kolumbijske sorte kave v skladu z agrogozdarskimi praksami, ki ščitijo pridelek pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Cilj programa Fellows je izboljšati življenjske pogoje kmetov z naprednimi agronomskimi, obiralnimi in procesnimi tehnikami, hkrati pa jim pomagati doseči standarde vrhunske speciality kave. S skrbno sledljivostjo pridelave njihove kave Cafe Inmaculada predstavlja na mednarodnem trgu.

Papayo iz Fellows Farms je naravno anaerobno procesirana kava, kar pomeni, da so kavne češnje fermentirale v okolju brez prisotnosti kisika. Ta postopek poudari sladkost in intenzivne sadne arome kave, kar v skodelici prinaša osupljive note tropskega sadja in nežno kislost. Vsak požirek te izjemne kave je prava poslastica za ljubitelje kave, ki cenijo unikatne, eksotične okuse.

Dodatne informacije

Sorta

Papayo

Proces

anaerobic natural

Nadmorska višina

1800-2000 metrov

Farma

Inmaculada, Fellows Farms

receptura

Naše priporočilo za pripravo filter kave je razmerje 1:15 za Hario V60-02/Origami:

Kava: 15 g
Voda: 225 g pri 92°C
TDS vode: 10-50 mg/l
Blooming: 30 sekund
Čas: 2 minuti

Postopek priprave:
1. Izperite papirni filter (da se izognete okusu papirja) in zavrzite vodo, uporabljeno za izpiranje.
2. V filter stresite 15g mlete kave in dobro poravnajte kavno posteljico.
3. Kavo prelijete z 75 gramov vode pri temperaturi 92°C v času 20 sekund in počakate do 30 sekund, da se kava namoči.
4. Pri skupnem času 30 sekund nadaljujete z drugim prelivanjem. 75 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
5. Pri skupnem času 1 minute nadaljujete s tretjim prelivanjem. 75 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
6. Skupni čas ekstrakcije naj ne bo daljši od 2 minut.

Nasvet:
– kavo vedno prelivajte v smeri koncentričnega krogu od sredine navzven proti robu
– vedno pazite, da na robu filtra ne ostaja nobena mleta kava
– ciljajte na TDS 1,40
– kava naj bo mleta v velikosti kuhinjske soli oz. natančneje 600-800μm
– izogibajte se ustvarjanju votlin v kavni posteljici med pripravo, tudi ko voda izteče mora biti kavna posteljica
poravnana saj je to znak dobre ekstrakcije.
– vedno prilagajajte samo velikost mletja in temperaturo vode.
– če je skupen čas predolg je kava preveč fina
– če je skupen čas ekstrakcije prekratek je kava preveč groba