Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / Congo – Sopacdi 250g

Congo – Sopacdi 250g

12,00 


 

Okus:

Cvetlice, toffee karamela, limeta

Profil okusa:

Ob prvem požirku vam v ustih preplavi okus toffee karamele.  V ozadju se skrivaja cvetlične note katere oplemeniti citrusna kislina limete, ki kavi daje svežino in sočnost.                                      

Opis:

Sopacdi je združenje več manjših farmerjev na območju Kivu v vzhodnem delu Demokratične Republike Kongo. Kava raste na lepem in rodovitem a težko dostopmnem območju. Farme so med seboj razpršene med visokogorje, ki obdajajo jezero Kivu. Večina kav raste na nadmorski višini 1460 m do več kot 2000 metrov nad morsko gladino.

Taste:

Floral, toffee caramel, lime

Taste profile:

At the first sip taste of toffee caramel overflows in your mouth. Background hides floral notes that enhance the citrus acid of lime, which gives coffee freshness.

Description:

Sopacdi is an association of several smaller farmers in the Kivu region of the eastern part of the Democratic Republic of the Congo. Coffee grows beautiful in a fertile and hardly accessible area. The farm is thus dispersed among the mountains that surround the lake Kivu. Most coffee grows at an altitude of 1460 m to more than 2000 meters above sea level.

Šifra 005 Category:

Dodatne informacije

Sorta

Bourbon

Proces

Washed

Nadmorska višina

1500-2000m

Farma

SOPACDI

Regija

Kivu

Količina

250g

RECEPT ZA PRIPRAVO

DVOJNI ESPRESSO

Kava: 18g
Espresso: 38g
Čas: 27 sekund
Čas preinfuzije: 6 sec/2,5 bar
Temperatura: 94°c