Opis
La Esmeralda: Kava z bogato zgodovino in vrhunsko kakovostjo
Kava La Esmeralda prihaja iz Kostarike in za njo stoji družina Jiménez Valverde, ki že tretjo generacijo prideluje kavo na istih zemljiščih, kjer so pred več kot 90 leti začeli z majhnimi količinami. Iz generacije v generacijo je proizvodnja rasla, leta 2014 pa sta Minor Jiménez Abarca (tretja generacija) in njegova žena Nancy Gaitán Cruz dala svoji kavi ime Café La Cumbre.
Minor je agronomski inženir z velikim zanimanjem za inovacije in trajnostni razvoj. Osredotoča se na gojenje kavnih sort, ki razvijejo svojo maksimalno gensko izražanje, z zelo zdravimi in hranilno uravnoteženimi pridelki. V kombinaciji z inovativnimi postopki sušenja vsako leto dosledno pridobijo kavo, katere ocene v skodelici presegajo 85 točk po standardu SCA.
Café La Cumbre je prejemnik certifikata “Bandera Azul”, ki ga podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo tistim kmetijam in predelovalcem, ki pridelujejo kavo v skladu z ekonomskimi, socialnimi in okoljskimi odgovornostmi.
Podatki o kmetiji
‘Cafe La Cumbre’ se nahaja v regiji Tarrazú, natančneje v San Marcosu. Ta regija je znana po visokih nadmorskih višinah in kakovostni kavi.
- Regija: San Marcos, Tarrazú
- Nadmorska višina: 1650 m.n.v.
- Glavna sorta: Caturra-Catuai
- Druge sorte: Centroamericano (F-1 hibrid)
- Procesi: oprana, honey, naravna
- Profil okusa: Zelo dobro uravnotežen s srednje polnim telesom in živo kislostjo. Okusne lastnosti so kompleksne in segajo od tropskega sadja, oreščkov in temne čokolade do citrusov.
- Površina za gojenje: 25 hektarjev