Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / ESPRESSO RACER 0.1 250g

ESPRESSO RACER 0.1 250g

11,00 

Profil okusa

karamela, lešnik, mandarina

Skodelica združuje bogato sladkost karamele, elegantno oreškasto noto lešnika, ki jo dopolnjujejo uravnotežene kisline sočne mandarine. Ta espresso izraža dinamiko in energijo kolesarskega sveta, hkrati pa ponuja dolgotrajen pookus, ki navdihuje z prefinjenostjo.

Šifra BLE-ER-250 Category: Tag:

Opis

O KAVI

Espresso Racer: Kava in kolesarjenje združena za dober namen

Luka Mezgec: ˝Zares mi je v čast, da sem lahko del tega čudovitega projekta z @stowcoffeeroasters.˝

Espresso Racer 0.1 je izjemen kavni blend: lepo uravnotežen, zelo stabilen in primeren tako za domačo pripravo kot za uporabo v kavarnah. A še pomembnejša od odličnega okusa je zgodba, ki stoji za tem.

Od samega začetka smo se s prijatelji iz pražarne in kavarne Stow strinjali, da bo velik del zaslužka namenjen dobremu namenu. Skupaj pomagamo tistim, ki to potrebujejo.

Projekt Vida je slovenska pobuda, ki pomaga starejšim ljudem, ki se soočajo z vsakodnevnimi izzivi. Ena izmed njihovih glavnih misij je zagotavljanje toplih obrokov tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Z nakupom vrečke Espresso Racerja ne uživate le v izvrstni kavi, ampak prispevate tudi k boljšemu življenju starejših v stiski.

Dodatne informacije

Teža 250 g

Receptura

ESPRESSO PRIPRAVA
Kava: 18g
Espresso: 40g
Čas: 26 sekund
Temperatura vode: 93.5°C

TURŠKA PRIPRAVA
Kava: 25g
Voda: 250g (98°C)
Čas: 2 minuti

Postopek priprave:
Tradicionalno turško kavo kuhamo v majhni bakreni džezvi, postrežemo pa v manjši skodelici. Zaradi finega mletja kavo nikoli ne stresemo v vrelo vodo saj s tem še dodatno pospešimo prehitro ekstrahiranje aromatov. Poenostavljeno povedano s tem povečamo vsebnost grenkih arom v skodelici kave.

1. V hladno vodo stresemo izjemno fino mleto kavo, vendar jo ne premešamo. Kavo pustimo ležati na površini vode vse dokler voda pod kavo ne zavre.
2. Tik preden začne kava skipeti jo hitro in temeljito premešamo.
3. Ko se krema dvigne, odstavimo džezvo in jo postavimo za 30 sekund na hladnejšo podlago, da se usedlina usede.
4. Kavno kremo enakomerno porazdelimo v skodelice in čez njo nalijemo kavo.