Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / Kenya – Moses Kamura Nganga 250g

Kenya – Moses Kamura Nganga 250g

14,00 

Profil okusa

grenivka, borovnice, parfum cvetlic

Zelo bogata skodelica kave z izjemnimi sladkimi kislinami grenivke, okusom borovnic in parfumiranih cvetlic. Kava ima srednje telo in svilnat občutek okusa.

Šifra KENYA6 Category: Tag:

Opis

O KAVI
Moses Kamura Nganga je lastnik majhne kmetije in v regiji kiambu goji predvsem sorto SL28. Je nekdo, ki je že od nekdaj delal s kavo in jo v preteklosti dostavljal zadrugam. Pred leti ko je postal lasnik manjše kmetije in trdo delo se mu je obrestovalo z izjemno kakovostno kavo. To je serija iz posameznega posestva.

Dodatne informacije

Teža

250g

Sorta

SL28, SL34

Proces

mokri

Nadmorska višina

1750m

Farma

Gifted Estate, Moses Kamura Nganga

Regija

Kiambu, Kenija

Receptura

Naše priporočilo za pripravo filter kave je razmerje 1:15 za Hario V60-02/Origami:

Kava: 15 g
Voda: 225 g pri 93°C
TDS vode: 10-50 mg/l
Blooming: 30 sekund
Čas: 2 minuti 15 sekund

Postopek priprave:
1. Izperite papirni filter (da se izognete okusu papirja) in zavrzite vodo, uporabljeno za izpiranje.
2. V filter stresite mleto kavo in dobro poravnajte kavno posteljico.
3. Kavo prelijete s 45 gramov vode pri temperaturi 93°C v času 15 sekund in počakate do 30 sekund, da se kava razplini.
4. Pri skupnem času 30 sekund nadaljujete z drugim prelivanjem. 60 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
5. Pri skupnem času 1 minute nadaljujete z tretjim prelivanjem. 60 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
6. Pri skupnem času 1 minute in 30 sekund nadaljujete z zadnjim četrtim prelivanjem. 60 gramov vode prelijete v času 20
sekund in počakate.
7. Skupni čas ekstrakcije naj ne bo daljši od 2 minut in 15 sekund.

Nasvet:
– kavo vedno prelivajte v smeri koncentričnega krogu od sredine navzven proti robu
– vedno pazite, da na robu filtra ne ostaja nobena mleta kava
– ciljajte na TDS 1,40
– kava naj bo mleta v velikosti kuhinjske soli oz. natančneje 600-800μm
– izogibajte se ustvarjanju votlin v kavni posteljici med pripravo, tudi ko voda izteče mora biti kavna posteljica
poravnana saj je to znak dobre ekstrakcije.
– vedno prilagajajte samo velikost mletja in temperaturo vode.
– če je skupen čas predolg je kava preveč fina
– če je skupen čas ekstrakcije prekratek je kava preveč groba