Opis
O KAVI
To je alebrije, ki ga je Pedro Linares podaril Fridi in Diegu, ko je par na srečanju očarala lepota postave. Ročno delo je narejeno iz žice in kartona, prevlečenega s svetlimi barvami in lisastimi motivi, ki segajo vzdolž hrbta živali. Don Alebrije daleč od tega, da bi bil prirojena figura, ponoči oživi in potuje po mehiških zveznih državah ter se ustavi nad najlepšimi kotički države. Alebrije je odraščal v okolju umetnikov, ki so hrepeneli po svobodi, zato je njegov instinkt poslušal ulice, morje, doline, ki ga kličejo k raziskovanju. Don Alebrije je na eni od svojih odprav pred več desetletji odletel v Altos de Chiapas in se odločil, da bo to njegov novi dom. Ponoči ne potuje več, ampak se posveča vodenju sanj otrok regije, ki jim pripoveduje svoje dogodivščine.
Receptura
ESPRESSO PRIPRAVA
Kava: 18g
Espresso: 36g
Čas: 25 sekund
Temperatura vode: 93.5°C
TURŠKA PRIPRAVA
Kava: 25g
Voda: 250g (98°C)
Čas: 2 minuti
Postopek priprave:
Tradicionalno turško kavo kuhamo v majhni bakreni džezvi, postrežemo pa v manjši skodelici. Zaradi finega mletja kavo nikoli ne stresemo v vrelo vodo saj s tem še dodatno pospešimo prehitro ekstrahiranje aromatov. Poenostavljeno povedano s tem povečamo vsebnost grenkih arom v skodelici kave.
1. V hladno vodo stresemo izjemno fino mleto kavo, vendar jo ne premešamo. Kavo pustimo ležati na površini vode vse dokler voda pod kavo ne zavre.
2. Tik preden začne kava skipeti jo hitro in temeljito premešamo.
3. Ko se krema dvigne, odstavimo džezvo in jo postavimo za 30 sekund na hladnejšo podlago, da se usedlina usede.
4. Kavno kremo enakomerno porazdelimo v skodelice in čez njo nalijemo kavo.