Opis
KAVNO POSESTVO MY LIBERICA
Na kavnem posestvu MY LIBERICA se na 20 hektarjih skrbno prideluje vrsta kave Liberica v Simpang Renggamu, v Johorju. Posestvo se osredotoča izključno na pridelavo te vrste, saj edinstvena sestava tal in pogoji v regiji ustvarjajo optimalne razmere za rast te posebne kave. Da bi izboljšali kakovost kave in spodbujali trajnostno ravnanje z okoljem, na posestvu reciklirajo kavne odpadke in iz njih proizvajajo organsko gnojilo.
V nasprotju z drugimi kavnimi posestvi, ki pridelujejo vrsto Liberica, kavno posestvo MY LIBERICA obvladuje celoten postopek pridelave, od gojenja in obiranja do predelave. Njihovo globoko razumevanje lokalne geografije dodatno izboljšuje edinstven okus kave. Da bi povečali proizvodnjo in izboljšali kakovost sadik ter obiranja kave, odkupujejo tudi kavne češnje od okoliških kmetov. Kmete spodbujajo k pridelavi visokokakovostnih češenj z višjimi odkupnimi cenami.
Proces in fermentacijski postopek
Metoda predelave kave Anaerobic Baby Cherry se začne z izborom zrelih kavnih češenj, ki jih nato še dodatno izpopolnijo z barvnim sortiranjem. Izbrane češnje zatesnijo v sodih, kjer poteka nadzorovana fermentacija pri natančno določeni temperaturi 15 dni. Po fermentaciji češnje prestavijo v rastlinjak, kjer natančno nadzirajo temperaturo in vlažnost, da zagotovijo temeljito in enakomerno sušenje.
Procesna postaja MY LIBERICA
Leta 2014 je MY LIBERICA začela vlagati v novo procesno napravo in ustanovila prvo specializirano predelovalno enoto za vrsto Liberica v Maleziji. Cilj te naprave je izboljšati okus kave in zagotoviti varno uživanje s pomočjo različnih skrbno zasnovanih metod predelave. Trenutne metode vključujejo Honey Process, naravno sušenje na soncu, popolnoma pralni proces, tradicionalni proces in druge.
Leta 2020 so se povezali z zmagovalcem svetovnega prvenstva baristov iz leta 2015, Sasa Sesticem, da bi razvili novo predelovalno metodo, imenovano “anaerobni proces”. Ta metoda je pomagala Hughu Kellyju postati prvak Avstralskega barističnega prvenstva 2020 in doseči tretje mesto na svetovnem barističnem prvenstvu 2021.