Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / RWANDA – SEGIN FARM

RWANDA – SEGIN FARM

13,50 

Profil okusa

rdeči ribez, jagoda, rumov liker

Zelo živahtna kava z intenzivnimi notami rdečega ribeza, jagode in drugega rdečega sadja. Kava ima živahno kislost, zelo kompleksne arome in polno srednje telo z dolgotrajnim pookusom, ki spominja na rumov liker.

Šifra RWANDA250 Category: Tag:

Opis

O KAVI
Procesna postaja Segin Farm se nahajajo v regiji Nyaruguru in delujejo neposredno z malimi proizvajalci. V povprečju imajo pridelovalci kave, ki sodelujejo s Segin postajo 150 in 200 dreves, kar je enako približno eni in pol izvozne vrečke zelene kave na proizvajalca. Segin Farm je znana po svoji zelo aromatični kavi in izjemnem telesu, ko je kava naravno procesirana. Za naravno predelano kavo so razvili edinstveno metodo sušenja, ki omogoča izjemno počasno sušenje kave, hkrati pa zagotavlja, da so okusi čisti in brez prekomerne fermentacije.

Takoj po sortiranju gredo kavne češnje neposredno na dvignjene gredice, da se začnejo sušiti. Kavo položijo na tanko in zelo pogosto obračajo – vsake 2 do 3 ure med celotnim postopkom.

Ko ima kava vsebnost vlage 20 %, jo za 2 dni zavijejo in prekrijemj z mrežo. Pri vsebnosti vlage 17% jo odkrijejo in kava se za 5 dni prenese v postelje pod senco za nadaljne počasno in enakomerno sušenje. Nato jo položijo nazaj na direktno sonce, dokler ni dosežena vsebnost vlage 14 %. Na tej točki se kava ponovno premakne pod popolno senco, dokler se počasi ne posuši do končne vsebnosti vlage 12 %. Skupni čas sušenja naravne predelane kave je 50 – 55 dni.span>

Dodatne informacije

Teža 250 g
Sorta

Red Bourbon

Proces

naravni

Nadmorska višina

1850m

Farma

Segin AGGR

Regija

The Great Lakes,Nyaruguru Rwanda

Receptura

Naše priporočilo za pripravo filter kave je razmerje 1:15 za Hario V60-02/Origami:

Kava: 15 g
Voda: 225 g pri 93°C
TDS vode: 10-50 mg/l
Blooming: 30 sekund
Čas: 2 minuti 15 sekund

Postopek priprave:
1. Izperite papirni filter (da se izognete okusu papirja) in zavrzite vodo, uporabljeno za izpiranje.
2. V filter stresite mleto kavo in dobro poravnajte kavno posteljico.
3. Kavo prelijete s 45 gramov vode pri temperaturi 93°C v času 15 sekund in počakate do 30 sekund, da se kava razplini.
4. Pri skupnem času 30 sekund nadaljujete z drugim prelivanjem. 60 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
5. Pri skupnem času 1 minute nadaljujete z tretjim prelivanjem. 60 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
6. Pri skupnem času 1 minute in 30 sekund nadaljujete z zadnjim četrtim prelivanjem. 60 gramov vode prelijete v času 20
sekund in počakate.
7. Skupni čas ekstrakcije naj ne bo daljši od 2 minut in 15 sekund.

Nasvet:
– kavo vedno prelivajte v smeri koncentričnega krogu od sredine navzven proti robu
– vedno pazite, da na robu filtra ne ostaja nobena mleta kava
– ciljajte na TDS 1,40
– kava naj bo mleta v velikosti kuhinjske soli oz. natančneje 600-800μm
– izogibajte se ustvarjanju votlin v kavni posteljici med pripravo, tudi ko voda izteče mora biti kavna posteljica
poravnana saj je to znak dobre ekstrakcije.
– vedno prilagajajte samo velikost mletja in temperaturo vode.
– če je skupen čas predolg je kava preveč fina
– če je skupen čas ekstrakcije prekratek je kava preveč groba