Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / SOUTH AFRICA, COFFEA RACEMOSA 45G

SOUTH AFRICA, COFFEA RACEMOSA 45G

42,00 

Profil okusa

meta, sladki koren, konopljin čaj

Okus te kave je kompleksen in raznolik. V skodelici boste občutili svežino mete, bogastvo sladkega korena “liquiricia” in subtilnost konopljinega čaja. Profil okusa kave Coffea Racemosa vam bo pustil dolgotrajen in neizbrisen vtis po okusu čaja konoplje, kar predstavlja posebno doživetje za prave poznavalce in raziskovalce novih okusov v skodelici.

1 na zalogi

Category: Tag:

Opis

O KAVI
COFFEA RACEMOSA, ENA NAJREDKEJŠIH VRST KAVE NA SVETU.
Ta edinstvena vrsta kave izstopa zaradi svoje izjemne redkosti in omejenega območja kjer uspeva. Coffea Racemosa se nahaja izključno na eni plantaži izven Hluhluwe v Zululandu v Južni Afriki, kar pomeni, da je v tej kavi še veliko neodkritega potenciala.
Ena od najbolj izjemnih lastnosti tega kavnega biserja je njegova izjemno nizka vsebnost kofeina, ki znaša le 0,38%. Ta značilnost kvalificira Coffea Racemosa skoraj kot brez-kofeinsko kavo, kar je redkost v svetu kav. To odpira možnost za novo kavno izkušnjo za tiste, ki želijo uživati v okusu kave z neznatnim učinkom kofeina.
Coffea Racemosa je divje gojena vrsta kave v obmorskih peščenih gozdovih in ob bregovih rek v Južni Afriki. S svojo majhno velikostjo zrna, ki je manjša od tretjine Arabica zrna, preseneti s svojim edinstvenim okusom. Čeprav za proizvodnjo enake teže zrn potrebujemo šest dreves Racemosa v primerjavi z enim drevesom Arabice, je okus te kave edinstven in neprimerjiv z okusi, ki jih ponuja Coffea Arabica.

PROFIL OKUSA
Okus te kave je kompleksen in raznolik. V skodelici boste občutili svežino mete, bogastvo sladkega korena “liquiricia” in subtilnost konopljinega čaja. Profil okusa kave Coffea Racemosa vam bo pustil dolgotrajen in neizbrisen vtis po okusu čaja konoplje, kar predstavlja posebno doživetje za prave poznavalce in raziskovalce novih okusov v skodelici.
Coffea Racemosa je kava, ki ima potencial, da v kavni industriji postane pravo odkritje. Njena omejena razpoložljivost in izjemne lastnosti jo naredijo za redkost, ki bo zagotovo pritegnila pozornost kavnih ljubiteljev po vsem svetu.
Želimo vam ponuditi edinstveno in nepozabno kavno izkušnjo s Coffea Racemosa.

Dodatne informacije

Teža 45 g
vrsta

coffea racemosa

proces

anaerobno naravni

nadmorska višina

600 metrov

posestvo

Cultivar Coffee

regija

Hluhluwe, Zululandu – Južna Afrika

receptura

Naše priporočilo za pripravo filter kave je razmerje 1:15 za Hario V60-02/Origami:

Kava: 15 g
Voda: 225 g pri 92°C
TDS vode: 10-50 mg/l
Blooming: 30 sekund
Čas: 2 minuti

Postopek priprave:
1. Izperite papirni filter (da se izognete okusu papirja) in zavrzite vodo, uporabljeno za izpiranje.
2. V filter stresite 15g mlete kave in dobro poravnajte kavno posteljico.
3. Kavo prelijete z 75 gramov vode pri temperaturi 92°C v času 20 sekund in počakate do 30 sekund, da se kava namoči.
4. Pri skupnem času 30 sekund nadaljujete z drugim prelivanjem. 75 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
5. Pri skupnem času 1 minute nadaljujete s tretjim prelivanjem. 75 gramov vode prelijete v času 20 sekund in počakate.
6. Skupni čas ekstrakcije naj ne bo daljši od 2 minut.

Nasvet:
– kavo vedno prelivajte v smeri koncentričnega krogu od sredine navzven proti robu
– vedno pazite, da na robu filtra ne ostaja nobena mleta kava
– ciljajte na TDS 1,40
– kava naj bo mleta v velikosti kuhinjske soli oz. natančneje 600-800μm
– izogibajte se ustvarjanju votlin v kavni posteljici med pripravo, tudi ko voda izteče mora biti kavna posteljica
poravnana saj je to znak dobre ekstrakcije.
– vedno prilagajajte samo velikost mletja in temperaturo vode.
– če je skupen čas predolg je kava preveč fina
– če je skupen čas ekstrakcije prekratek je kava preveč groba