Specialisti za kavo

 

Trgovina

Stow Coffee Roasters / COLOMBIA – YENNI ESPERANZA DECAF 250g

COLOMBIA – YENNI ESPERANZA DECAF 250g

20,00 

Profil okusa

gozdne jagode, marakuja, med

Nova brezkofeinska kava Yenni Esperanza – Finca El Paraiso Farm vas bo z izjemno intenzivnim profilom okusa gozdnih jagod in marakuje čisto osvojila. Telo je srednje, kisline uravnotežene in obdane z izjemno sladkobo medu, kateremu sledi dolg pookus rdečega jagodičevja.

Šifra COLUMBIA5-250Z Category: Tag:

Opis

O KAVI
Yenni Esperanza Bermudez je starejša sestra štirih bratov, ki je svoje življenje popolnoma spremenila zaradi strasti do kave. Njeno ime postaja vedno bolj prepoznavno v kontekstu svetovno slavne kmetije Fince El Paraiso, ki jo soupravlja z bratom Diegom. Diego Bermudez je v svetu specialne kavne industrije zaslovel s svojimi inovativnimi pristopi, ki nosijo njegovo ime.

Yenni in Diego združujeta moči pri razvoju inovativnih procesnih tehnik fermentacije kave z jasnim ciljem – ustvariti izjemne profile okusa, ki vas očarajo, baristom pa na tekmovanjih najvišjega nivoja zagotavljajo izjemne rezultate.

Poleg soupravljanja Fince El Paraiso z bratom Diegom Samuelom, Yenni vodi tudi celotno produkcijo s svojo izključno žensko ekipo. Poglobljeno sodeluje s sosednjimi pridelovalkami kave, ki skupaj ustvarjajo trajnostno in skupnostno kavno pridelavo.

Kavno posestvo Finca El Paraiso obsega 27 hektarjev in se nahaja na 1.700 metrih nadmorske višine v občini Tambo, Corregimiento de las Piedras, El Marquez v Cauci. V tem čudovitem delu sveta, kjer kraljuje zmerno toplo podnebje s povprečno temperaturo 18 °C gojijo različne sorte kave, ki tvorijo osnovo za edinstvene in bogate okuse njihovih kavnih zrn.

PODROBNOSTI PROCESA
● 1. KORAK Obiranje zrelih kavnih češenj, ki so nato oprane z ionizirano vodo in obdelane z ultraviolično svetlobo
● 2. KORAK Anaerobni proces v bioreaktorju 48 ur pri temperaturi 18°C
● 3. KORAK Pulpiranje kavnih češenj kateremu sledi anaerobni proces v bioreaktorju 48 ur pri temperaturi 21°C
● 4. KORAK Semena kave nato operejo z vročo vodo, da odstranijo prisotne mikroorganizme
● 5. KORAK Mehansko sušenje s kroženjem zraka 24-28 ur pri konstantni temperaturi 34°C
● 6. KORAK Odstranjevanje kofeina z metodo naravnega etil acetata iz sladkornega trsaspan>

Dodatne informacije

Teža 250 g
Sorta

castillo

Proces

Thermal Shock Washed Decaf Castillo

Nadmorska višina

1700m

Farma

Finca El Paraiso

Regija

Cauca, Kolumbija

Receptura

FILTER PRIPRAVA
Kava: 20g
Voda: 300g (93°C)
Čas: 2 minuti 30 sekund