Specialisti za kavo

Brewing Intermediate

Stow Coffee Roasters / Brewing Intermediate

Vsi termini:

  • 19 - 20 september 2020

Brewing Intermediate

Podrobnosti

Dvodnevni tečaj je namenjen vsem, ki se želite poglabiti v tehniko in analizo priprave kave, ekstrakcijo kave in spoznati vpliv kvalitetne vode na samo ekstrakcijo kave. Za ta tečaj je priporočena opravljena prva stopnja Brewing Foundation, ki pa ni pogoj v kolikor imate večletne izkušnje s pripravo filter kave. Na tem tečaju boste imeli izjemno priložnost izboljšati svojo sposobnost okušanja različnih kav s poreklom, različno procesiranih kav in njihov vpliv na okus glede na metodo priprave. Velik poudarek bo namenjen tudi vodi in njeni kemijski sestavi.

Na tem tečaju pridobite znanje o:

  • Sorte arabike in vpliv procesnih metod na okus
  • Vpliv mletja, temperature vode in časa ekstrakcije na okus
  • Voda in vpliv na okus
  • Različne metode priprave
  • ,,SCA Brew Control Chart,, shema pravilne ekstrakcije okusa in arome
  • Cupping

Opozorilo: Med tečajem je obvezna uporaba maske in razkuževanje rok.


Stopnja tečaja: Intermediate (2.stopnja)

Coffee Diploma: pri tem tečaju pridobite 10 točk. Za diplomo potrebujete 100 točk.

Trajanje tečaja 2 dni: 10:00 – 16:00


Cena tečaja: 400,00€ / doplačilo za SCA certifikat člani 125,00€, nečlani 205,00€


Lokacija: Akademija Stow, Gosposka 15, 1000 Ljubljana


Cena vključuje DDV

Prijava na tečaj