Dvodnevni tečaj je namenjen vsem, ki se želite poglabiti v tehniko in analizo priprave kave, ekstrakcijo kave in spoznati vpliv kvalitetne vode na samo ekstrakcijo kave. Za ta tečaj je priporočena opravljena prva stopnja Brewing Foundation, ki pa ni pogoj v kolikor imate večletne izkušnje s pripravo filter kave. Na tem tečaju boste imeli izjemno priložnost izboljšati svojo sposobnost okušanja različnih kav s poreklom, različno procesiranih kav in njihov vpliv na okus glede na metodo priprave. Velik poudarek bo namenjen tudi vodi in njeni kemijski sestavi.
Na tem tečaju pridobite znanje o:
- Sorte arabike in vpliv procesnih metod na okus
- Vpliv mletja, temperature vode in časa ekstrakcije na okus
- Voda in vpliv na okus
- Različne metode priprave
- ,,SCA Brew Control Chart,, shema pravilne ekstrakcije okusa in arome
- Cupping
Stopnja tečaja: Intermediate (2.stopnja)
Coffee Diploma: pri tem tečaju pridobite 10 točk. Za diplomo potrebujete 100 točk.
Trajanje tečaja 2 dni: 10:00 – 16:00
Cena tečaja: 400,00€ / doplačilo za SCA certifikat 100,00€
Lokacija: Akademija Stow, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
Cena velja za fizične osebe, za pravne osebe ne vključuje DDV.