Specialisti za kavo

Brewing Intermediate

Stow Coffee Roasters / Brewing Intermediate

Vsi termini:

  • 16-17. FEBRUAR 2022
  • 13-14. APRIL 2022
  • 15-16. JUNIJ 2022

Brewing Intermediate

Podrobnosti

Dvodnevni tečaj je namenjen vsem, ki se želite poglabiti v tehniko in analizo priprave kave, ekstrakcijo kave in spoznati vpliv kvalitetne vode na samo ekstrakcijo kave. Za ta tečaj je priporočena opravljena prva stopnja Brewing Foundation, ki pa ni pogoj v kolikor imate večletne izkušnje s pripravo filter kave. Na tem tečaju boste imeli izjemno priložnost izboljšati svojo sposobnost okušanja različnih kav s poreklom, različno procesiranih kav in njihov vpliv na okus glede na metodo priprave. Velik poudarek bo namenjen tudi vodi in njeni kemijski sestavi.

Na tem tečaju pridobite znanje o:

  • Sorte arabike in vpliv procesnih metod na okus
  • Vpliv mletja, temperature vode in časa ekstrakcije na okus
  • Voda in vpliv na okus
  • Različne metode priprave
  • ,,SCA Brew Control Chart,, shema pravilne ekstrakcije okusa in arome
  • Cupping

Opozorilo: Obvezen PCR test, ki ni starejši od 48ur, hitri test in polna cepljenost se ne upošteva. Med tečajem je obvezna uporaba maske tipa FFP2 ali kirurška in redno razkuževanje rok.


Stopnja tečaja: Intermediate (2.stopnja)

Coffee Diploma: pri tem tečaju pridobite 10 točk. Za diplomo potrebujete 100 točk.

Trajanje tečaja 2 dni: 10:00 – 16:00


Cena tečaja: 400,00€ / doplačilo za SCA certifikat člani 125,00€, nečlani 205,00€


Lokacija: Akademija Stow, Gosposka 15, 1000 Ljubljana


Cena velja za fizične osebe, za pravne osebe ne vključuje DDV.

Prijava na tečaj