Trodnevni tečaj je namenjen vsem, ki se želite poglabiti v znanost tehnike in analize priprave kave, ekstrakcijo kave in spoznati vpliv kvalitetne vode na samo ekstrakcijo kave. Za ta tečaj je priporočena opravljena prva stopnja Brewing Foundation, ki pa ni pogoj v kolikor imate večletne izkušnje s pripravo filter kave. Je pa nujen pogoj opravljena druga stopnja Brewing Intermediate. Na tem tečaju boste imeli izjemno priložnost izboljšati svojo sposobnost okušanja različnih kav s poreklom, različno procesiranih kav in njihov vpliv na okus glede na metodo priprave. Velik poudarek bo namenjen tudi vodi in njeni kemijski sestavi.
Na tem tečaju pridobite znanje o:
- Sorte arabike in vpliv procesnih metod na okus
- TDS in vpliv topnih aromatov na okus
- Vpliv mletja, temperature vode in časa ekstrakcije na okus
- Voda in vpliv na okus
- Različne metode priprave
- ,,SCA Brew Control Chart,, shema pravilne ekstrakcije okusa in arome
- Cupping
Stopnja tečaja: Professional (3.stopnja)
Coffee Diploma: pri tem tečaju pridobite 25 točk. Za diplomo potrebujete 100 točk.
Trajanje tečaja 3 dni: 10:00 – 16:00
Cena tečaja: 850,00€ / doplačilo za SCA certifikat 100,00€
Lokacija: Akademija Stow, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
Cena velja za fizične osebe, za pravne osebe ne vključuje DDV.