KAKO PRIPRAVITI ESPRESSO
Na delavnici ESPRESSO MASTERCLASS bodo zajete osnove priprave espresso napitka po recepturi . Naučili se boste, kako učinkovito nastaviti kavni mlin, pravilno odmeriti dozo mlete kave, jo potlačiti in pripraviti vrhunsko skodelico espresso kave.
Med pripravo espresso kave se boste naučili kako na okusu prepoznati lastnosti premalo, preveč in idealno ekstrahirane kave. Delavnica zajema tudi pravilno pripravo mlečne kreme in osnove tehnike vlivanja za pripravo kave z mlekom ali cappuccina.
KOMU JE NAMENJENA:
Delavnica je namenjena ljubiteljem kave, ki nimajo izkušenj, kot tudi profesionalnim baristom, ki si želijo osvežiti osnove.
PROGRAM DELAVNICE:
Teoretičen del:
– Uvod (posestvo kave, sorte, procesne metode, praženje)
– Izbor primerne kave za espresso in kaj upliva na okus
Praktični del:
– espresso receptura: razmerje (kava/voda), čas, temperatura
– nastavitve mlina (granulacija: fino/grobo mleta kava)
– razumevanje ekstrakcije kave
– mleko in mlečna krema
– kavni napitki
——————————————————————————————————————–
Lokacija: Kavarna Stow, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
Trajanje tečaja: 15:00 – 17:30
Število oseb: maksimalno 3 osebe
Cena: 75,00€ vklučuje ddv
Več informacij: peter@stow.si ali 070609596
——————————————————————————————————————–