Specialisti za kavo

Sensory Cupping Table

Stow Coffee Roasters / Sensory Cupping Table

Vsi termini:

  • 15. september KAVE S POREKLOM: KOLUMBIJA
  • 29. september TRENING SENZORIKE

Sensory Cupping Table

Sensory Cupping Table je sklop različnih multi-senzoričnih delavnic s področja okušanja kav. Izjemen poudarek delavnic Sensory Cupping Table je področje senzorike, kjer se poglobimo v znanost okušanja kav.

SENSORY CUPPING TABLE DELAVNICE

1.TRENING SENZORIKE
Okušajte kave kot ekspert. Delavnica je kombinacija interaktivnih in praktičnih vaj, ki se osredotočajo na ocenjevanje okusa in arome specialty kave, okusov vsakdanje hrane, prepoznavo organskih kislin v kavah in spoznavanje s petimi primarnimi okusi. Raziskovali bomo besednjak senzoričnih strokovnjakov za kavo in z okušanjem kav vadili naše čute s praktičnimi vajami. Razpravljali bomo o tem kakšen okus imajo kave in kako s svojim jezikom opisati kar okusimo in vonjamo. Ta delavnica vam omogoča, da preučite, kako doživljate svet okušanja kave skozi svoje brbončice in lastno sposobnost vohanja. Z osvojenim znanjem bomo vadili natančno opisati različne arome in okuse v kavi. S to delavnico boste pridobili osnovno znanje za oceno kakovosti vaše kave s katero delate.

Program:
– teorija senzorike okasa in arom v kavah
– 5 primarnih okusov
– organske kisline v kavah
– triangular test
– cupping
– kako uporabiti SCA ocenjevalni list

Cena: 50,00€/osebo
Trajanje: 3 ure
Kdaj: 15:00 – 18:00

2. KAVE S POREKLOM
Delavnice potekajo skozi celo leto in vam omogočajo, da spoznate okuse kav iz različnih držav pridelovalk. Na vsaki delavnici bomo spoznali eno od držav pridelovalk in se poglobili, kaj nam ponuja skozi raznolikost sort, procesnih metod in končnega profila okusov. Delavnica je odličen trening za treniranje palete zaznave okusov in arom v kavah.

Program:
– kratko predavanje o državi pridelovalki kave
– okušanje najbolj pogostih sort
– cupping protokol

Cena: 20,00€/osebo
Trajanje: 2 uri
Kdaj: 16:00 – 18:00

OBVEZNA REZERVACIJA: peter@stow.si ali preko telefona 070 609 596